Thursday, July 7, 2016

From Dusk


From Dusk (Kingpin / Pracownia Piwa) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang 93 punkti.

Tootjainfo: "Robust Porter with ginger, lemon grass and lime"

Väike lihtne pudel, sildil kaks rusikat. Algselt tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist, muutudes aja jooksul heledamaks ja jäädes päris kenasti kestma. Õlle värvus - täismust. 

Aroomi vürtsikus paneb alguses lausa veidi läkastama - ingver hüppab suisa ninna kinni! Seejärel lõhn aga aegamisi leebub, lastes esile tulla šokolaadil, kakaol ja sidrunheinal.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürstikas. Keskmaitse on põnevalt hapuks-mõrkjas, kuiv, leivakalja taoline ja õrnalt suitsune. Lõppmaitse paneb end ikka päris tükk aega suus edasi-tagasi loksutama ... see on ikka päääääris omapärane segu, mida üllatunult mekutada. Magusakas-mõrkjas röstleib, hapukas-mõrkjas sidrunikoor, vürtsikas-mõrkjas piparkook ... see on midagi vahvalt eripärast. Järelmekk on kuivapoolne, mõrkjas-hapukas ja üsna kauakestev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Väga põnev, lausa tavatu nähtus - vürtsporter oleks õige sõna selle kohta. Tõsi küll, nii kõrge RB hinnangu osas võiks vaielda, kuid see on poolakate tüüpolukord - oma massiga ja patriotismiga lüüakse hinded lakke.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment