Sunday, July 3, 2016

Old Ale


Old ale (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: no ilmselt siis "old ale" :)

Tootjainfot ei ole. Hea pruulmeister, nii pole hea. Nii õlle nimega kui kirjeldusega võiks veidi siiski vaeva näha. Nimega et meelde jääda, kirjeldusega et minimaalseltki rahuldada uudishimu.

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. Aroom on meeldivalt raskepärane, leivane, värskelt peitsitud mööbli ja päikesekuumade rosinate järgi lõhnav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on tumedate rosinate, kuivatatud datlite ja leivakoorukese taoliselt magusakas-hapukas. Lõppmaitse meenutab puuviljaleiba, sisse viskab kergelt suitsust ja vürtsikat saunakerise vinet. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, ülekuivatatud pihlakate ja pohlade taoline.

Keskmise kehaga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas buketiga Väga heal tasemel rüübe. "Old ale" üsna stiilipuhas esindaja ... ütleme siis eilimaailmade doppelbock. Tegelikult võiks siin kraad-paar rohkem kangust olla, siis tuleks rohkem keha ja maitseküllust.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment