Friday, July 22, 2016

Txapela & Klompen


Txapela & Klompen (De Molen / Laugar, Holland / Hispaania) pdl 0,33 l. alc 13,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "salted bourbon infused smoked imperial saison-wine-ish"

Nii. Ja nüüd lugege uuesti see tootjainfo läbi. Saite midagi aru? Vana Gambrinus on hämmelduses. Iga sõna eraldi omab ju mõtet ja sisu, kuid mida kurat peaks see kokku tähendama???

Väike lihtne pudel, minimalistlik sildikujundus. Tõsi küll,seekord on sildil ära toodud ka nimeandvad puukingad ja barett.

Sentimeetrine kollane vahukiht kaob üsna peatselt. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom. Kreeeeebus. See on üks neid väheseid kordi, kui vana Gambrinus hakkab nuusutades naerma ja läkastama. MISASI SEE ON!?! Noh olgu, võtame korrushaaval. Aluseks on ju tõesti belgia kange õlle kommisuhkrune magus puuviljane baas. Kuid selle peal ... suitsune kalapaat? Tõrvane, suitsune, heinane, kalane. Suitsustes heintes kuivatatud kala???

Esmamekk. Nominelolliksära. Eipolevõimalik. RRRaske ja kleepjas, liköörine ja karamelline, soolane ja kommine. Soolakaramell? Murakalagrits?

Keskmaitse. Jebenti dušu. Eiolevõimalik. Suitsulatika kreembrülee. 

Lõppmaitse. Võdin liigub mööda selgroogu üles-alla. Mismõttes? Suitsuploomid kuivatatud peipsi tindi täidisega?

Järelmaitse. Siin peaks hulluarstiga nõu pidama ja pruulmeistrile pikemaajalist puhkust soovitama. Sest nii ei tehta! Seeriast "niivõrd jube et jube hea!"

KOLOSSAALSELT EBANORMAALNE FRIIGIKAS! Kallid lapsed, ärge seda ostke. Sest sääääärastest üleelusuurustest lollustest võib nakkuse saada. Ja siis te normaalsetest õlledest lähete mööda nagu tühjast kohast, otsides eksleva pilguga kõige haisvamaid juuste ja magusaid heeringaid ja üldse kõike seda, mida tervisekaitse heameelega ära keelaks.
-.-.-.-.-.-
pilt isetehtud. ehkki kindel ei või iial olla. vanagambrinusläkslolliks.

No comments:

Post a Comment