Saturday, July 16, 2016

Dark Chocolate


Dark Chocolate (Elav, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout! ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Beer Dark Chocolate is impenetrable black color and its foam, compact and persistent, is intense beige, almost brown. The emitted aromas derived mainly from roasted malts and the cocoa beans added in mashing and boiling, thus offering strong references to chocolate. Malts: Pale, Monaco Clear, Crystal, Chocolate, Black, Roasted Barley. Hops: Chinook. Dark Chocolate is black impenetrable and its foam, compact and persistent, is intense beige, almost brown. The aromas emitted Mainly derived from roasted malts and the cocoa beans added in mashing and boiling, thus offering strong references to chocolate. Malts: Pale, Munich Light, Crystal, Chocolate, Black, Roasted Barley. Hops: Chinook."

Väike lihtne pudel, sildil ... hm .... no siuke kotkalaadne moodustis, mis peaks ilmselt asteekide stilistikat meenutama? Tumekollane vaht täidab ligi poole klaasist ja püsib üsna jonnakalt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on hapukas-mõrkjas, vähese suitsuse puudutusega šokolaadine, kõige taga on aga tunda väga head ja klaari vett. 

Esmmekk on raske kehaga ja magusakas-mõrkjas, kaude kuivatatud musti ploome meenutav. Keskmaitse on hapukas-magusakas, täidlaselt kohvikreemine, rummikoogi ja pähklikreemi segune. Lõppmaitse ... oi siin on rikkust ja täidlust, soojust ja keha ... lagritsa ja melassi segune, kohvmarmelaad ja tumedad rosinad koos tilga kreemlikööriga. Järelmekk soendab südant ja vatsa ... korraks toob ehk veidi liiga kribivalt esile väikese kõrbenud noodi, kuid siis taandub üldisesse rahulolusse.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-võrtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Imperial stoutide täisväärtuslik ja tõupuhas esindaja, ei roni ta üle võlli ega jookse lati alt läbi. Siia juurde võiks pakkuda poolkuivatatud viigimarjade õhukesi lõikeid.
---------------
piltisetehtud

No comments:

Post a Comment