Monday, July 4, 2016

Hoegaarden Rosée


Hoegaarden Rosée (Hoegaarden, Belgia) pdl 0,33 l. alc 3,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 10 punkti.

Tootjainfo: "The story of the jam jars gave us an idea. Hoegaarden Rosée. It might be pink but it is very much a wheat beer. It also features the soft taste and subtle colour of raspberries. And while it doesn’t feature a higher alcohol percentage, it does mean you can enjoy it even more in the sun.
Ingredients: water, barley malt, unmalted wheat, fruits (10%), raspberry (6%), sugar, sweetener, hops, yeast."

Väike sale purk, sinisel foonil vaarikad. Tuhmroosa vaht täidab 2/3 klaasi ning püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. Aroom ... einoh ... VAARIKAS! No kohe sihuke vaarikas, et täidab pool tuba!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus. Keskmaitses lisandub magsuale põhjale nii vaarika hapukust kui ka vaarikavarte mõrkjust. Lõppmaitse ... nojestas, vaarikamorss on see! Järelmekk - metsvaarikas!

Eino mis kokkuvõtet nüüd siis. Et vaarikamorsile? Õllelikku alget leiab siit nüüd küll ikka väga vähe. Aga taevas näeb, et see on lihtsalt suurepäraselt sobilik neile, kes õlut mõrkjuse pärast pelgab. Ma kujutan ette, et seda võiks isegi boolipõhjaks kasutada suvisel aiapeol sangria asemel!
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment