Friday, July 15, 2016

Stone IPA


Stone IPA (Stone, US) prk 0,33 l. alc 6,9 % Ratebeeri liigimääratlus: "India Pale Ale (IPA) - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Hops: Magnum, Chinook & Centennial
By definition, an India Pale Ale is hoppier and higher in alcohol than its little brother, pale ale-and we deliver in spades. Now one of the most well respected and best-selling IPAs in the country, this golden beauty explodes with citrusy flavor and hop aromas, all perfectly balanced by a subtle malt character. This crisp, extra hoppy brew is hugely refreshing on a hot day, but will always deliver no matter when you choose to drink it.
IBU 77"

Väike purk, mille küljel pruulikoja tunnuskoll. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne.

Aroom on ui-oi kui mitmekesine. Värskelt peenralt kaksatud noor rabarberivars, äsja riivitud sidrunikoor, antonovkas, karge hommik ja esimesed valus-kirkad päikesekiired peegeldumas suvila-aknalt. Parim aeg võtta vikat ja asuda muru niitma. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõulisepoolselt mõrkjas-magusakas, greibine ja karge. Keskmaitses on elegantset hapukat särtsu ja mõrkjas-magusat linnast. Kastemärg muru kipub veidi takerduma vikatitera ees, aga põõsaste alt neid jämedamaid kõrsi tõmmata on lausa lust. Lõppmaitse laotab keelele laia kadakuupst labidaga greibimarmelaadi. Magusakas-mõrkjas toekas kargus ümbritseb igat maitsenäsakest ja nokib puu otsast juba värvi võtvaid pihalamarju. Järelmekk muutub vürtsikas-mahlaseks, jõuliseks ja kärarikkaks, hüppab peale muruniitmist ratta selga ja sõidab kärestikusele jõekäärule ujuma. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oivaliselt maitseküllane ja mitmenäoline jook. Ilmselt üks paremaid ja mahlasemaid IPA'sid tõepoolest. Ikooniline jook. Kuid - kuna see on täpselt see mida ootasin, siis jääb "Mega" ütlemata :)
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment