Wednesday, July 13, 2016

Mort Subite Kriek Lambic


Mort Subite Kriek Lambic (Mort Subite, Belgia) pdl 0,25 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Fruit" ja hinnang 39 punkti.

Tooatjainfo: "The dream of every little cherry when she will become great! Kriek Lambic the sweetest family is a mix of young Lambic for playfulness, Lambic 1 year drowned in cherries for freshness and 3 year old Lambic for the experience and the slightly acid touches."

Tilluke pudel, roosal sildil punased kirsid ja muu tilu-lilu :) Nunnuroosa vaht täidab pool klaasi ja püsib üpris kaua. Õlle värvus - kirkalt tumeroosa. Aroom ... magus-mahlane-marjane ... aga pigem on see murel kui kirss.

Esmamekk on MMMagus! Magus-mahlane-hapukas-marjane. Aga eelkõige ikkagi kummikommina magus :) Keskmaitse toob õnneks siia juurde kröömikese mõrkjamat varjundit. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, kirsikompoti vedelik. Järelmekk on hapukas-magusakas, kreegikompotist tehtud želee taoline.

Keskmisest veidi kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga omoodi vahva rüüpeke. Tõeline leid neile, kes iga õlle peale ninakest kirtsutavad ja juba ette "võihh kui mõru" hüüavad. Hardcore-lambicu otsijatele pole selle pudeli poole eriti mõtet vaadatagi, tegemist on korraliku kompotivedelikuga. Mmmmm ... murelikompott.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment