Friday, July 22, 2016

Magic #3.5 - Pineapple Gose


Magic #3.5 - Pineapple Gose (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang 84 punkti.

Tootjainfo: "Part of Magic Numbers (a dreamy small-batch series): 3.5 is a german style wheat beer (gose) brewed with rock salt, conditioned on pineapple, and lightly dry-hopped. Henok"

Väike lihtne pudel, äärmusminimalistlik sildike. Erkvalge vähene vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kahvatu valkjaskollane. Aroom on õõrnalt soolakas-hapukas ... mingi nurga alt viskaks lausa nagu ammoniaaki kergelt sisse ... aga väga mõnusalt omanäoline igatahes. 

Esmamekk on kerge, kohe väga kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, imeõrna soolaka taustaga. Lõppmaitse löö suu vürtsikalt kirvendama, meenutades mingit omanäolist kompotivedelikku ... paradiisiõunad ilma suhkruta? Järelmekk on keelepära parkiv, hapukas-mõrkjas ja karge. Ananass tuleb esile alles krooksus ... aga siis on ka kogu ninaõõs täis ananassikonservi lõhna :)

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-maguskas-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Väga omanäoline rüübe. Gose standardi kohaselt on soola vähevõitu ja lubatud ananassi jääb ka väheseks. Kuid üldiselt on tegu väha karastava ja supervärskendava kerge rüüpekesega, mida oleks oivaline pakkuda nt grillitud tiigerkrevettide kõrvale.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment