Saturday, July 30, 2016

Quadrupelt ei kärise

Quadrupelt ei kärise (Undi/Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: mee ja mustika quadrupel.

Tootjainfo: "vesi, odralinnased (pilsner, Pale ale, Special B, Abbey), humalad (Brewers Gold, Hallertau Herebrucker, Hallertau Spelt sellect), tume kommisuhkur, mesi, mustikas, pärm (WLP 500)"

Väike matsakas pudel, sildikujundus ... eee ... arusaamatu. Vaht ... põrguvärk ... tumelilla vulkaan purskub pudelist ja katab pool lauast. Klaasi valamiseks jääb napilt pool pudelit. Õlle värvus - tuhm tumelilla. Aroom on leebelt hapukas-magusakas, mustikas on üsna selgelt äratuntav ja tagaplaanil leiab ka mee üles.

Esmamekk on tihkepoolne ja naksakalt hapukas, sõstrane ja lausa askorbiinidražee taoline. Keskmaitse tasakaalustub magusakamaks, jällegi täiesti selgelt mustikaseks ... või siis pigem mustimakeedise taoliseks. Lõppmaitse täristab keelel jällegi askorbiinise happesusega, mida püüab veidi alla tuua mõrkjas puidune toon. Järelmekk kõnetab juba äratuntavate belgialike nootidega, kohale jõuab ka tumeda kommisuhkru melassine paitus.

Keskmisest raskema kehaga, metsikult ülekarboniseerunud, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga kentsakas rüübe. Quadi siit joogist ära tunda on väga keeruline. Kiita saab küll mustika maitseselguse eest, sest see delikaatne marjake kipub väga häbelikult ennast ära peitma. Vana Gambrinus väga loodab, et see pudel oli lihtsalt roppu moodi ülekarboniseerunud tööõnnetus.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment