Saturday, July 2, 2016

Struis


Struis (’t IJ, Holland) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "A barley wine brewed in the English style. Struis is a full-bodied beer with a deep, dark colour and a soft, long-lasting head. The aroma is dark and sweet, with clear tones of chocolate and dried fruit. The aftertaste is dry and long-lasting, and leaves you yearning for more. A delicious accompaniment to food and ideal with skeapsrond cheese. Struis is only available as a bottled beer."

Väike lihtne pudel, sildil jaanalind munaga. Kreemikat karve vaht täidab pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tummmepunane. 

Aroom. Hmm. Raske ja magusakas ... kuid siiski mitte odraveinilik. Pigem väga hea doppelbock? Või siis ... imperial brown ale? Selline pähkline, veidi mõrkjas, väga meeldiv, kuid siiski mitte odravein.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-hapukas, ploomikompoti vedeliku taoline. Keskmaitse ... hmm, see ikkagi kaldub sinna va odraveinide poole, kuid jääb kuhugi äärealale tuterdama. Mõrkjas-hapukas, täidlane ja kreegine. 

Lõppmaitse. Hmm. See on nüüd pisut veider. Oad? Rohelised oad?? Rohelised põldoad??? Mis need siin teevad? Järelmekk on aga taas poolel teel odraveini ja imperial brown ale vahel. Selline huvitav, vürtsikas, mõrkjas, kuid mitte kuigi veenva olekuga.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest joogi endana meeldib ta mulle VÄGA, kuid siin on niiiiiiiii palju küsitavusi! Doppelbocki lõhnaga, imperial brown ale olekuga, odraveini ja põldubade nüanssidega kummaline rüübe. Ei, heas mõttes kummaline. Gambrinus võtab seda hea meelega veel ühe klaasitäie ja siis mõtleb, et misasi see siiski klaasis on?
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment