Friday, July 22, 2016

Armaada - Zeus


Armaada - Zeus (Tanker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tankeri Armaada sai taas täiendust! Tutvustame Zeus humalat.
Zeusiga väga sarnased sordid on Columbus ja Tomahawk ning tihti koondataksegi nad ühe nimetaja alla CTZ. Klassikaliselt on kõik kolm "venda" tänu kõrgele alfahappe sisaldusele kasutusel peamiselt mõruhumalana. Humalasordi aroom on intensiivne ja kirbe ning sellest võib ära tunda musta pipart ja lagritsat ja karrit.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil sarja tunnuslaevuke, mille vööris humala nimi. Sõrmepaksune valge vahukiht ei püsi küll väga kaua, kuid jätab muljetavaldava vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom. Prrr. No see tõesti ON kummaliselt omanäoline. Kirbe on õige üldnimetaja. Lagritsaga võib ka nõus olla. Ja mingid teravad vürtsid ka ... kuid kas see just karri on, pigem mingi gruusiapärane ürdisegu a la khmeli-suneli. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas, meenutades lausa mõnd pirpasemat belgia triplit. Keskmaitse käänab tajud hoopis mujale, pakkudes rasket mangopüreed ja apelsinikooretsukaadi. Lõppmaitse lööb jälle vürtsipurgi letti ... hmmm ... meega tehtud tikka masala? Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, magus ja kuidagi jubbbe tihkena mõjuv, jutskui sööks aroonia ja pihlaka segasalatit.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Ühest küljest on ta ju lihtsalt väga korralik IPA, no aga see humal, nooo see humal on FRIIGIKAS! Hoidke see normaalsetest inimestest eemale, muidu panete nad jälle kõiki käsitööõllesid joodamatuks juraks sõimama. Kui te olete aga tõsine humalakummardaja, siis proovige järele. Meeldima see teile ei pea, seda ma ütlen :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment