Sunday, July 31, 2016

Chill it bang

Chill it bang (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: chili-coconut stout

Tootjainfo: "Linnased: Pale ale, chocolate, roasted barley. Laktoos. Lisandid: Bird's ey tšilli, kookose essents, Demera rumm. Humalad: Fuggles"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. (Muuseas Gambrinus väga kiidab sedasorti piootpruulide sildistamist - kõik vajalik on kenasti välja toodud!) Pruunakas sõrmelaiune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirka punaka helgiga must.

Aroom paneb vana Gambrinuse sõõrmed võbelema - tšillineelaja tunneb siit ehedat ja isegi robustset lõõma! Samas koos kookose ja piimasuhkruga moodustab see elegantselt sädeleva pakikese, mida on paras viia kingituseks mõnele gurmaanile.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-vürtsikas! OISEEONHEA! Jestas-sustas, kui mõnus kombo siit kokku kaigub! Keskmaitse pakib esimese tulise surina mõnusaimasse pehmesse kookos-kreemisse, see oleks kui Rafaello tšilliga!!! Lõppmaitse toob kerge higi laubale, pannes kõik maitsenäsad heitunult sebima ja erutunult vadistama. Tšilli-tšilli-tšilli, hõissssaaaa nad tulid meie juurde, pange endale pidulikumad riided selga ja tantsukingad jalga, sest nüüüüüd läheb peoks! Järelmekk lööb lõõtsmoonikule hääled sisse ja hakkab koolitamata mahlasel häälel üürgama lugulaulu sellest kuidas "kaljas kahe mastiga läks ümber pipralastiga!"

Kärnäuhti. Kokkuvõtet ei tule. Sest vaata see õlu tegi seda, et täna jääb kolmas õlu maitsmata. No pole lihtsalt mõtet üritadagi tajuda peenemaid nüansse, kui kogu suu lõugab laulda nagu naabritalu meespere peale kolmandat  õllekappa. Kalamaja mehed, seesinase hulluse te lihtsalt peate suurema publiku ette talutama. Või noh, siis kõik ainult ja otse Gambrinuse kätte tooma!
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment