Monday, July 11, 2016

Saku Antvärk: Dark lager


Saku Antvärk: Dark lager (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri tunneb seda veel "Humal & Oder Dark Lager" nime alla, liigimääratlus: "Dunkel/Tmavý" ja hinnang 14 punkti.

Tootjainfo: "H&O Dark Lager on tume lager-tüüpi õlu, mille teeb eriliseks erinevate linnaste ja humalate (Tettnanger, Saaz ja Zeus) ainulaadne kombinatsioon, mis annab õlule pehme tekstuuri, sügavpruuni värvuse ja rikkaliku kauakestva linnasemaitse, mida kroonib meeldiv humalane noot."

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne ja asjalik sildikujundus, mille tagasilti tuleb kiita informatiivsuse eest. Vähene kreemikat karva vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane. Aroom on magusakas ja leivakalja taoline. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse meenutab tihket leivakalja, olles mõrkjas-magus ja nätskevõitu. Lõppmaitse on mõrkjas-magus, õõõõhkõrna hapuka ja rosinase taustaga. Järelmekk kaob kiirelt, jättes vaid vähese mõrkjuse.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga (mis on Saku õllede kohta väga ebatüüpiline), magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga täitsa joodav rüübe. Masstoodetud õlle kohta väärib isegi kiitust, kuigi dunkeli stiilist on ta veidi mööda.
-------------
pilt tehtud ise

No comments:

Post a Comment