Friday, July 15, 2016

Humalahullus

Humalahullus (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjainfo: "Kaerahelvestega pruulitud mahlane IPA. Ohtralt Aramis, Citra, Mosaic ja Hallertau Mandarina Bavaria humalaid. Iseloomu annab Sacc. Bruxellenis Trois.
IBU 80"

Väike lihtne pudel, linool-lõikelisel sildil klaasike ja humalakäbi. Kergelt kollakat karva vaht vurtsab pudelist, täidab enamiku klaasist ja jätkab pudelist väljaronimist, mistap ka klaasis olev rüübe saab paraku määrdunud-beeži värvuse. Aroom on väga leebe, kergetl magusakas-vürtsikas.

Esmamekk on tihke kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse on hapukas-vürtsikas, meenutades osasid belgia tripel-õllesid. Lõppmaitse toob esile mõrkjamaid toone, mis iseenesest mängivad väga kenasti kokku vürtsika põhjaga, kuid paraku jääb üldmulje veidi mudruseks. Lõppmaitse on magusakas-vürtsikas, tihke ja keelenurki kõditav.

Kuna antud pudel on ilmselt villimise lõpust ja liiga palju pärmi sisse saanud, siis ei hakka kokkuvõtet kirjutama. Mõte on suurepärane, belgia pärmiga tehtud IPA'd enamasti oivalised, kaerahelbega keha andmine samuti ... aga see pudelitäis kahjuks ebaõnnestus.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment