Thursday, July 14, 2016

Mari Küri


Mari Küri (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Linnased: pilsner, vienna, munich, carapils. Humalad: northern brewer, goldings, fuggles, cascade. Pärm: belle saison, Lisand; kadakamarjad"

Väike lihtne pudel, sildil tuumasilm :) Valge vaht täidab 2/3 klaasist, vajudes hõredamaks, kuid olles väggga püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega tumekollane. 

Aroom on särav-pidulik, hapukas ja vürtsikas, kergelt värskelt murtud rabarberit ja peos soojendatud muskaatpähklit meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt hapukas. Keskmaits on magusakas-vürtsikas, siidine ja õilis, raskete voltidena langev ja suursugune siidkardin, mille tagant aimdub sinna pugenud paarikese piirjooned. Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas, veidi keelekülgi parkiv, vaoshoitult kirglik nagu need hihinad ja sahinad sealt kardina tagant, sekka mõni matsuv musugi. Järelmekk särab vürtsika mõrkjusega. Kuu on puude tagant tõusnud ning akna ja kardina vahele müstiliselt kauni valguspesa tekitanud. Noored otsustavadki sinna jääda, laia aknalaua peal istudes ja praokil raamide vahelt ööõhku nuusutades jääb isegi kirg hetkeks vakka. Versta tagant on kuulda hobuste puristamist ja paisärve tammi kohinat. Mõnikord on vait ja liikumata olla veel see kõikse parem.

Keskmisest raskema kehaga, mõõduaklt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ERAKORDSELT ÜBERLIK RÜÜBE! Imperial saison on selle stiili nimi, hea pruulmeister. Ainuke asi, mis takistas "MEGA" kirjutamast, oli see et lubatud kadakamarjad jäid tundmata. Kuid oi ma oletan et need võiks siia hästi sobida!
------------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment