Tuesday, July 5, 2016

Armaada - Sorachi Ace


Armaada - Sorachi Ace (Tanker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tanker on üles rivistanud ühehumala IPA-de Armaada. Humalakahurid on täidetud klassikaliste ja parimate humalalaengutega, et pakkuda puhtaid, intensiivseid ja eristuvaid humalaelamusi. Pihtas ja põhjas! Täistabamuseks on vaja vaid ühte humalat."

Väike lihtne pudel, sildil Armaada seeria tavakujundus ja laeval eristuv kiri humala nimega: "Sorachi Ace". Ma kujutan ette et absoluutselt enamiku tarbijate jaoks jääb see kahe silma vahele.

Sõrmepaksune valge vahukiht kaob üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - vähese uduvinega tumedapoolne kollane. Aroom on puhtakujuliselt Sorachi Ace oma - selline lilleline, heinane, veidi ehk seebine ja vahajas. SIlme ette tuleb üks säänne ronitaim, mida tunnen nimetuse "vahalill" nime all, kuigi pole kindel kas see on ka korrektne taimenimi ... novot tolle väikesed kleepjad õiekesed lõhnasid sedamoodi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses seguneb siia juurde veidi hapukat marjasust, segatuna greibiseemne õli laadse tihke mõrkjusega. Lõppmaitse on vürtsikas, mõrkjas ja värskelt peopesas purukslitsutud pihlakate laadne. Järelmekk tõmbab senisele mõrkjusele tugevalt pidurit ja asendab selle lõhnast tuttava vahaja magususega.

Keskmise kehaga. mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Mõrkjas-magusate IPA'de väga hea esindaja, ühe-humala-IPA'na mängib üsna delikaatse humalakese kenasti esile.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment