Wednesday, July 27, 2016

Firestarter


Firestarter (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Julge, intensiivne ning särtsakas õlu, mis mõjub maitsemeeltele tõeliselt sütitavalt. Võimalus kogeda tšilli piprast põhjustatud tuld ja sädemeid otse keelel.
Koostisosad: vesi, odralinnased, humalad, pärm, tšilli pipar, suhkur.
IBU 100"

Väike lihtne pudel, sildil rebane. Kergelt kollakat tooni vaht täidab ligi pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kerge hõljumiga punakaskuldne. 

Aroom on jõuline, mõrkjas-magusakas, vaigune. Sügavamal sissehingamisel tunned ka tšilli vürtsist kõditust sõõrmetes.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keeleots annab märku millegi mõnusa lähenemisest :) Keskmaitse ... mõnnnnnna ... siin seguneb raskepoolse greibise IPA mõrkjas-magusus ja tšilli kergelt tulitav vürtsikus. Lõppmaitse on linnasetihe, oivaliselt vaigune, pihlakanalivka ja virsikumahla segune, sirades pimedas suukoopas vürtsikate sädemetega kui aialambikestega grillipeol. Järelmekk taandub ehk pehmemasse poolde, kuid greibine -mangone tihedus jääb alles ja tšillised jaaniussikesed jäävad suus mõnusalt hõõguma.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga rüübe, millele vana Gambrinus ei täi alla Mega tasandinäitajaks öelda. Übertaseme IPA on kerge tšillilisandiga mõnusalt üle vindi visatud. Tõsi küll, tubli tuleneelaja ja muidu maitsejahtijana tahaks seda va tšillipoisikest veel, aga ... mõelda tuleb ka teiste peale :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment