Wednesday, January 3, 2018

Blackcyl Special Edition


Blackcyl Special Edition (Kumpli, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA - Top 50" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Some time ago, we committed a number of experimental Blackcask barrels circulated by citrus peels. We were just looking for the perfect Black IPA - you know one in which when you close your eyes and smell, you do not recognize that you drink dark beer .. In this version it was available in very few places, but the feedback was always positive and we got a lot of inquiries - whether there will be bottles and whether the beer will be available in kegas wider. It was not easy, because in brewing, what comes out on a small scale will not necessarily translate one to one into big volumes, but whatever! We decided to technologize and probably succeeded. Therefore, we present to you: Blackcyl Special Edition"

Keskmist kasvu madakaelaline pudel, roheline sildike meenutab kastmepiiskades ämblikuvõrku. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib megakaua, jättes ka korraliku vahumustri klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt viimsepäevapunane :)

Aroom. Vahhhhhh. Ai-vai, kui hea ja värske see on! Kumkvaadid. Apelsinikoore-tskuaad. Nektariini-mandariini mehu. Ja kogu see tsitruseline hurm on delikaatselt läbipõimunud röstiste nootidega! Ah sa mait, ainuüksi lõhna eest tuleb siit ülikõrge hinnang!

Esmamekk. Hmm, see on nüüd kolm korrust kukkumine. Tsitrusenoot on olemas, kuid vaid õrnalt röstimõrkjuse taga peidus. Keskmaitse aga tõuseb paar korrust - apelsinitsukaadi-kohvi segu katab keele üllatava ja meeldiva seguga. 

Lõppmaitse. Röstist poolt on ehk tiba liigagi palju, kergelt tuhaseks ja kirbeks hakkab see asi minema. Kuid noh, must IPA ... see on siiski kohane juu! Aga lihtsalt kontrast lõhnaga lööb meeled sassi. Järelmekis tõuseb tsitruseliste mesilasparv suminal rösti kohale ning taastab õigluse maamunal.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, meeletult mitmekihilise olekuga rüübe! Aroomi eest ütleks - GENIAALNE! MEGA!! Maitse aga ei suuda selle algusega sammu pidada, ning ehkki kuulub kindlasti mustade IPA'de paremikku, kuid ... noh vaata kui see lõhn poleks ees NIIIIII HEA olnud, siis  arvaks ehk maitsegi kohta paremini, kuid praegu läheb taustsüsteem sassi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment