Sunday, January 14, 2018

Põhjanael


Põhjanael (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial Baltic Rye Porter
IBU 45"

Väike lihtne pudel, silt on jubeuhke ... selle detaile tasub uurida! Kasvõi keskmotiiviks oleva albiinohundi punasilmad :) Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - must!

Aroom pole nüüd küll niiiii must kui värvus, kuid röstine ja rukkine küll ... kuid huvitav, kuskohast tuleb see aniisine sähvatus?

Esmamekk on õlijas, paks ja sametine, magusakas-hapukas ja röstine. Keskmaitse ... ooo ... see on VEEEL tihedam, lausa naftalik, hapuka röstise peatooniga, mõrkja skeletiga ja ploomimehu taoline. Lõppmaitse muutub jupp maad magusamaks, ploomi-kohvi-kallerdiseks, röstise ... peaaegu söestunud leivast tehtud marelaadi taoliseks. Järelmekk mõjub suisa tigujalt ... noh selle sõna tihke-kleepuv-raskeltneelatavuse mõttes. Aga nii maitsvaid tigusid neelaks mitu tükki ja mõnuga :)

Liimjalt raske kehaga, vähekarboniseerunud ja naftaliku paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Ülevõllikas! Huvvvvitav, kui palju siia rukist lisati? Igatahes balti porteri sametiselt kreemine keha on muudetud peaaegu liimjalt tihkeks. Rukki väge leiab siit klaasitäiest aga igatahes aastapäeva vääriliselt palju!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment