Friday, January 19, 2018

Supurgillu 4000


Supurgillu 4000 (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Made with 4000 chaenomeles.
IBU 10"

Väike lihtne pudel, sildil palju ebaküdooniaid. Mitte küll 4000 tk, aga ikkagi palju :) Vähene valge vahukirme kadus hetkega. Õlle värvus - kirkalt kahvatukollane. Aroom on magusakas, millegipärast kardemoniga tehtud peenemat saiakest meenutav, kogu oodatud hapusus jääb kuhugi tahaplaanile vaikse piiksatusena.

Esmamekk ... see on juba hoopis teine tera! Hapu, ja ikka kohe korralikult hapu! Keskmaitses tuleb siia juurde sedasama pehmet saiakest, kuid peatoon jääb ikkagi värskelt askorbiinhapuks. Lõppmekis pargivad keelt pooltoored tikrid ja midagi aroonialikku. Järelmaitse sädeleb päikeselise vürtsika kumaga kurgus, puhudes karge laheda tuulega minema kogu päevase väsimuse.

Väga kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapuk-magusakas-hapu-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Oisapoiss kui värske ja sulnis. Õlu kui kevadhommik su klaasis!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment