Saturday, January 20, 2018

Idiot

Idiot (Falkon, Tšehhi) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Rateberi liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "American IPA. Composition: Water, barley malt (pale ale, carapils), hops (Magnum, Chinook, Centennial, Mosaic).
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil on ilmselt Praha katusemaastik. Erkvalge tihe vahukiht täidab pool klaasi ja püsib superkaua, jättes klaasiseintele ka kauni pitsjälje. Õlle värvus - väikse hõljumiga kuldne.

Aroom on küll nõrgapoolne, kuid meeldiv, lilleline ja heinane, suvine ja meeldivalt karamelline (mitte segi ajada humalasurma järel tekkiva läägevõitu tooniga).

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse meenutab kuivatatud virsikuid, mida on veeretatud heinapepredes. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, justkui näriks kesk suvist külavaheteed kõndides heinakõrt ja tolmutaks mõnuga kruusasel kraavikaldal, sandaalides varbad tolmunud, kõrvus lõoke. Järelmekk on karamelline, suvine ja samas karge ... see suvi on veel hommikune ja klaar ning tee jõudis lõpuks ka jõe äärde.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. American IPA nii nagu ta olema peab. Serveerida koos praetud pruunide šampinjonidega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment