Wednesday, January 3, 2018

Cerealist Manifesto


Cerealist Manifesto (Siren, UK) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Rateeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 86 punkti

Tootjainfo: "We've known Todd from Slim Pickens for many years now, so have just been waiting for a good excuse to get him over for a brew. This beer is accurately described as a milk chocolate cinnamon imperial stout, with a car load of actual Cinnamon Toast Crunch shipped over from Florida! Sweet, sweet cerealism."

Et siis kodanikud panid (nisust ja riisist tehtud) kaneelikrõbuskeid õlle sisse? :)

Väike lihtne pudel, kõnealuse kaneelikrõbuski taoliselt siiruviiruline sildikujundus. Pruunakas sõrmepaksune vaht püsib päris kenasti ja haagib end ka üsna tugeva vahumustrina klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmi hämuse punaka helgiga must. 

Aroom. Arumaeisaa, kuidas see on tehtud, aga ... klaasist hoovab vastu värsket õhku ja kaneeli! Justkui seisaks kevadhommikul trepimadel, hingaks kohinal sisse värsket õhku, hoides samal ajal käes kaneelikrõbuskite kaussi :)

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas-hapukas. Kaneeli tunnetus seguneb taaskord selle nimetu värskusega. Keskmaitse on hapukas-magusakas, riisi maitse ... oot ... kas see riis annabki selle kummalise tajuhäire? Riis mõjub ju nii puhtalt ja lagedalt!? Noh ja siis mõistagi magus kaneel.

Lõppmaitse. Huvitav kas kaneelilikööri tehakse? Kreemist kaneelilikööri, mõtelge, mmmm :) Järelmekk muutub ehk juba liigagi magusaks, kuid kuram ... see on PÕNEV! 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikashapukas-magusa buketiga ÜBERtasandi rüübe! Arvestades neid veidraid väikesi müginaid ja muid häälitsusi, mida sa seda klaasitäit nuusutades ja mekkides teed, võib järeldada, et see õlu jääb sulle meelde! Ja uskuge vana Gambrinust - SEE on väärtus omaette!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment