Tuesday, January 16, 2018

Embrasse Peated Oak Aged Islay


Embrasse Peated Oak Aged Islay (Korenaar, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Aged in peated Islay whisky barrels"

Väike lihtne pudel, lihtsa tehnilise olekuga sildike. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib vägagi kaua, haakides end ka tiheda vahujäljena klaasiseintele.

Aroom. Kui sulle meeldib guašilõhnaline turbasuits, siis sa oled mitte lihtsalt tagajalgadel, vaid sillas. Ei see pole mäekõrgune dominant, kuid vägggga mõjjjjus ja mõnnnnnus ja üllatavalt VÄRSKE! Justkui nuusutaks mullusest rabapõlengust pärit turbanutti, istudes rabajärve ääres varasel kevadisel hommikutunnil, kui ümberringi on kõik veel kahutunud, kuid kõik meeled on valmis endasse neelama kohesaabuvaid päikesekiiri.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, keeleotsa pehmelt paitav ja suitsploome taskus veeretav. Keskmaitse pistab põske nii suitsuploomi kui kõrbenud turbasambla karvakese ning kallab sellele otsa punnsuutäie portveini. Otse pudelist. Laukaserval. Rabamändide vahel. Kõrvad täis varajast linnulaudu ja laudtee härmakirme krabinat. 

Lõppmaitse vaatab sulle küsivalt otsa nagu parasjagu möödalibisev rebasevari, silmis üllatus - mida teeb see paksu jope ja tuttmütsiga kahejalgne siin sel kella-ajal, käes pudel ja fotoaparaat? Kas ta ei tea, et hiirtepüüdmiseks ja veinijoomiseks pole siin ei koht ega aeg?

Järelmekk vaatab läbi pudelipõhja päikesetõusu ja nendib ohates, et niiiii hästi pole ta end ammu tundnud. Veidi pehmeil jalul vinnab ta end kigisevast vaatlustornist üles, kougib seljakotist magamiskoti ja otsustab, et siia ta jääb. Vähemalt ennelõunani. 

Mega. Ei vähem ega rohkem. Panna midagi quadi'laadset turbasuitsusesse viskivaati, selleks peab mune olema. Võtta see just õigel ajal välja, selleks peab ajusid olema. Elu on lill, kas teate. Antud juhul suitsune ja õite magus turbalill.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment