Saturday, January 20, 2018

Tikker


Tikker (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Marjane hapukas saison mis pruulitud tikrite, nisulinnaste ja Citra humalatega"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehikene on seekord saanud selga kleidi ja pähe pikad juuksed :) Vähene valge vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - kollane. Aroomis on esmalt saisonile omast magusakat vürtsikat erksust ... kuid siis hakkab kuskil nurga tagant paistma välikemmerg, mis muutub järjest suuremaks ... no muidugi, Citra humalad on ju mängus!

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitses muutub toorevõitu tikker päris mõnusalt mahlaseks. Lõppmaitse hakkab keelt parkima, need tikrid on ikka üsna toored kas teate. Järelmekis taanduvad õnneks lisamaitsed piisavalt kaugele, et saisoni enda vürtsikas magusakas sädelus pääseb lõpuks ometi ka esiplaanile.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga hea tasandi rüübe. Saisoni solgutamine ei tee tavaliselt midagi head - saison see enam väga pole, sour'iks jooki ka nimetada ei õnnestu. Asjana omaette aga täiesti joodav ja värskendav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment