Friday, January 12, 2018

Maximón


Maximón (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Style: Baltic Porter" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo: "Maximón is a Mayan deity represented in various forms – also as a beer. A complex, moderately spicy, smooth and full-bodied Baltic Porter. There’s a hint of fruity chili combined with sweet and rich chocolate notes."

Väike lihtne pudel, maiade-laadne muster tumedal sildil. Hallikas-pruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvust võite küsida öölt. 

Aroom. Täidlane ja rammus. Ideaalne segu šokolaadist ja tšillist ... oi vanale Gambrinusele meeldib tšillišokolaad!

Esmamekk on vägagi raske ja õlijas, rammusalt magus ja tuntavalt tšilline. Keskmagus .. või siis keskmaitse ... või siis maguskesk ... ai-vai-vei-vei ... no see on nüüd üks lõbusaim puntratants. Sest vaata kui seda tšillit siin poleks, siis oleks tegu millegi Singularity sarnase likööriga, aga nüüd on see hunnitult hästi ploomistatud ja tšilliseeritud ja šerrilaadseks muudetud ja siis tilgakese tšilliõliga väärindatud.

Lõppmaitse. Kui sul on külm, mu sõber, siis võta klaasike seda jooki ja sind soojendab seestpoolt tšillipäike. Kui sul on palav, siis võta klaasike seda jooki ja sa unustad ära kogu kuumuse ning keskendud maitsele. Kui sul on igav, üksildane või mis iganes - võta klaasike seda jooki, sest ta sobib lihtsalt iga asjaga, juhul kui sinus on maitsejahtijat ja tšillisõpra. Järelmekk ... ohhhhhh ... niipea niikohe kuiainult siis tahaks seda veel!

MEGA! Vedel tšillišokolaad! Väga Tšilli, Väga Šokolaad, VÄGA PLOOM! Mõneti ülevõllikas. Kui kardad vürtse, ära seda õlut näpi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment