Sunday, January 21, 2018

Cuvée Sofie Duindoornbes - Zilverbes (BXL Edition)


Cuvée Sofie Duindoornbes - Zilverbes (BXL Edition) (Alvinne, Belgia) pdl 0,75 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 97 punkti!!!

Tootjainfo: "One off edition for BXL Beer Fest 2017"

Kopsakas pudel, must-valge rõhutatult primitiivne sildikujundus. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt tuhmoranž. 

Arooooom. See avab tšakraid, ravib karmat ja paneb süljenäärmed tööle. Või siis vastupidises järjekorras. Kuldreneti mahl, balsamico, veiniäädikas ja soe suvepäev rannatoolis. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ... kuid sihukese mõnusa sordiini all olev hapukus, mis virgutab ja turgutab. Keskmaitse ... ohhhhh ... kas astelpajust tehakse balsamicot? Kui ei tehta, siis PEAB seda proovima! Soe meretuul rammestab, kuid see jook turgutab ja ravib üksindust, konnasilmi ja puhkusevaevusi. 

Lõppmaitse paneb kergelt silmi kissitama nagu päikesesse vaatamine isegi läbi õlgkübara laia ääre. Õuna-astelpaju mahl tilga valge rummi ja valge veiniga. No kas saab midagi suvisemat olla? Ja mis siis et väljas on tegelikult pime jaanuar, kuid sinu klaasis ja keelel on SUVI kogu oma eblakas kerguses.

Järelmekk juba teab, mis nüüd teha tuleb. Kõigepealt ujumas ära käia ja siis minna jahedasse kuursaali suurte laevantilaatorite alla piljardit mängima. Seda õiget vanakooli piljardit, marmorlaua ja kergelt vintis pensionäridega, kes kõigile noortele entusiastidele kaks lööki ette annavad ja siis laua puhtaks kõksivad, et seejärel süüdimatu näoiga klaas käes edasi kõikuda.

MEGA! Vana Gambrinus poleks arvanud et ta kunagi hapuõllede kohta nii hakkab ütlema. Aga näe. Ka vana karu õpid uusi trikke. Ja suvised piljardisaalid meeldivad talle kah!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment