Sunday, January 7, 2018

Penumbra - Islay Laphroaig BA


Penumbra - Islay Laphroaig BA (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Penumbra that had been aged in Islay Laphroaig whisky barrels for 7 months and has acquired its rich smokiness."

Väike lihtne, aga see-eest vahakaelaga pudel, sildil on penumbrast saanud vaadipõhi. Tumekollane vähene vahukiht pole püsiv. Õlle värvist ei pea ma ju teile omati mingeid lugulaule rääkima, mu noored sõbrad, ega ju?

Issver, mis imeline kalli mõrušokolaadilõhn alguses nii umbes meetri pealt ninna lööb!? Ja mäherdune suitsu-turba-viski koll temast saab, kui nina klaasi torgata! Laphroaig lööb õlle kolmekordse nokaudiga ringist välja ja ajab ise käed võitjana püsti.

Esmamekk on tankraske. Tanksaabastes tanki raskune ja jõhker. Viski lööb hambad keelotsa, uriseb ja raputab, puistates Turbatükiksesi mööda tuba laiali. Keskmaitses tõttab Penumbra magusa tõrvaämbriga küll agressorit taltsutama, kuid ega see tal eriti ei õnnestu. Lõppmaitses õhkab veidi toorevõitu alkoholi koorikuks tõmbuva tõrva alt välja, külgede pealt pungub välja vaadi söestunud tammetükikesi. Järelmekk .... eeejaaaa ... noh nüüd vist on õlu ka siin kuskil klaasinurgas, aga ega pole kindel, sest täpselt sel hetkel kui sa kergendunult ohates üritad seda arglikuks ehmatatud tegelast sabapidi kätte saada, sõidab söestunud tammistes tanksaabastes turbatank sellest jälle üle.

Jõhkard. See jook on jõhkard. Suitsune tammeliköör. Söestunud suitsuliköör. Kõrvetatud turbaliköör. Aga selles jõhkruses on oma võlu, kas teate.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment