Saturday, January 20, 2018

Embrasse Oak Aged Blended


Embrasse Oak Aged Blended Embrasse Peated Oak Aged Islay (Korenaar, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol.

Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "An 9% ABV beer in which the fermented sugars were all obtained from malt (20 degrees Plato). A generous dose of hops and a long maturation time makes this beer best of the best. This beer is bottle conditioned and will go through taste evolution during many years. Matured for a quarter of a year on a selection of whisky casks. "

Väike lihtne pudel, lihtsa tehnilise olekuga sildike. Pöidlajämedune tumekollakas vahukiht püsib kaua ja jätab klaasiseintele kauni tugeva pitsi. Õlle värvus - kirkalt rubiinpunane.

Aroom. Vaikus ja rahu valitseb siin kambris. Luksust ei tohi segada, see oleks matslik. Kõnnid vaikselt mööda seinaäärt, käes kuldpunast hiilgust täis klaas ning vaatad seintel rippuvaid esivanemaid. Sa võid vanduda, et kuldsetes raamides raskepärastel maalidel olijad jälgivad ainiti su pokaali ning nende kõrisõlmed teevad reetlikke liigutusi. Eriti tollel pika kübarasulega sellil.

Esmamekk kõnetab sind vaikse häälega, tehes selgeks et vaatamata kogu paatosele on ka nemad vaid lihast ja luust mehed ja naised ning maised rõõmud pole teps mitte võõrad. Olgugi et maised keha ammu läinud, kuid soov veeta klaasikese taga aega pole kuhugi kadunud. 

Keskmaitses muutub see sametine sosin veidi suitsuseks. Esivanemate soovil süttis kamin ning nihkus selle ette tool. Istu ometigi, kauge järeltulija, paku meile seda vähest rõõmu. 

Lõppmaitse ajal tehakse sulle ülevaade kunagi siinkandis õitsenud ärist kaugete maade puuviljade ja peenete napsidega. Ükshaaval manatakse su vaimuninna hunnituid pehmusi ja lukuslikke paitusi.

Järelmeki ajal sa ärkad. Oled lihtsalt kõrtsilaua taga tükk aega maganud ja keegi kabajantsik on su klaasi tühjaks joonud. 

Õlu kui kummaline retk, täis puuvilju ja õrna suitsuvinet, kaugeid ning vähetuntud maitseid ja kodust tammist konkreetsust. Hurmav, lihtsalt hurmav
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment