Tuesday, January 30, 2018

Enne Üheksat


Enne Üheksat (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Peppermint Stout"

Väike lihtne pudel, sünk mustjasrohelisel foonil kuldsed kirjed ... efektne värk, aga riiulis raskelt nähtav. Tumekollane sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kaua ja haagib end tiheda vahukihina klaasiseintele. Õlle värvus ... et kas nagu päriselt peab ütlema või? :)

Aroom ... uhhh ja ahhh. See on ju puhas plagiaat. After eight. Või oota. Oli see nüüd before nine? :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja piparmündiselt jahedalt šokolaadine. Keskmaitse ... no piparmündi-šokolaad, eks ole!?! Lõppmaitse ... hmmm, kergelt aniisi ja kõvasti melissi? Või on see puhas soovmõtlemine, et piparmündišokolaadile nükkeid juurde mõelda? Järelmekk ... aga siiski, siin leidub ju ka mentooli ja lagritsat ja veidi kohvigi!

Ninnu-nännu, kurru-nurru. Juhul kui fännad piparmündi-šokolaadi, oled selili ja vehid koibadega nagu kevadine kilpkonn. Kui sa seda maitsekooslust ei salli (kas on selliseid?) siis kappad irvitades eemale kui lõvi eest pagev hüään. Kui toiduainetööstuses kehtiks samad reeglid mis muus loomemajanduses, siis oleks plagieerimis-süüdistus esitatud juba ammu ja kõigile piparmündišokolaadi tootjaile, nüüd siis õlletootjale kah :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment