Tuesday, January 9, 2018

VI Wheat


VI Wheat (Jandrain-Jandrenouille, Belgia) pdl 0,75 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale- Top 50" ja hinnang on 91 punkti.

Tootjainfo: "Hopped with Simcoe and an experimental Yakima Chief hopcultivar."

Kopsakas pudel, sildil väärikas maamõis. Valge vaht täidab veerand klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas, pehmelt linnaseline, kerge küpse banaani noodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, üllatava vürtsika sissejuhatusega. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, meenutades pigem nisu-IPAt kui tavapärast nisukat. Lõppmaitse jätkab vürtsikas-hapukate nootidega, nisuõllele kohane pärmisus muudab suutunnetuse veidi ehk mudruseks. Järelmekk omandab lõpuks lõhnast tuttavalt ja stiilile kohaselt magusamaks, kuigi mõrkjas külg jääb umbes samale, võistlevale tasemele.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gambrinus ei saa seekord aru, mille eest on antud need kõrged punktid RBs (stiilipunktid on üleüldse 99 punkti!) - tegu on põnevapoolse nisu-IPA'ga, aga mitte stiilipuhta nisueiliga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment