Wednesday, January 31, 2018

Dangerously Close to Stupid Amount of Apricots


Dangerously Close to Stupid Amount of Apricots (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 76 punkti

Tootjainfo: "We present to you one of our next beers in our Stupid Hop Adventure-Series; an Imperial IPA brewed with a Close To Stupid Amount of Apricot."

Keskmist kasvu purk, kujunduses ebamäärane roosakas-lillakates toonides nõrguv vesivärviline segadus. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab küll veidi rohkem kuivatatud aprikoosi kui elavat viljakest ... ja mingi kummaline õhkõrn suitsune vine oleks kah nagu juures või petavad meeled?

Esmamekk on keskmise kehaga ja happeline. Ei, mitte hapu, aga kuidagi happeline, mis paneb keeleotsa veidi imestama. Keskmaitse on mahlane, pehme, tihe ja mehune. Hapukas-mõrkjas olek meenutab nüüd pigem pooltoorest vilja kui aroomist tuttavat kuivatatud versiooni. Lõppmaitse ... nähh, siin on nüüd kummaline tajujõnksak - jaaa niimoodi mekivad tõesti veidi toorevõitu aprikoosid, kuid kuskohast tuleb see tabamatuse piiri peal värelev suitsune-lihakas kõrvaltoon? Järelmekk andestab aga kõik varasemad patud ning isegi vähene metalne puudutus ei vähenda selle aprikoosi-konservi väärtust!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, happeline-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga .... noh üldiselt siiski VÄGA Hea  taseme rüübe, kuigi see kummaline imeõrn suitsune-metalne kõrval-liin paneb veidi õlgu väristama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment