Monday, January 15, 2018

Lilith


Lilith (Golem, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang on 99 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Malts: Pilsen, amber, light chocolate, dark caramel, roasted barley, roasted wheat, rye, toasted
Hops: Polaris, Bramling Cross, Merkur
Yeast: Fermentis Safale US-05"

Väike matsakas pudel, mustvalgel sildil müüdiliste elementidega naisollus. Tummmmepruun vaht täidab 4/5 klaasist ja nõrgub vaikselt ülalt allapoole heledamaks ... justkui nafta valguks läbi porolooni allapoole. Õlle värvusest me teiega ei räägi, eks ole ju?

Aroom. Kõrbemise äärele jõudnud stritslikoorikut oled nuusutanud? Ja just neid rosinaid, mis koorikust välja ulatunult on sisuliselt söestunud, kuid lõhnavad siiski nii meeldivalt? Aga tuhaselt ahjupõrandalt võetud haputaignast leiva alumist koorikut? Vat pane siis tükike mõlemast oma mõttelisse ninna ja taju seda kodust, veidi rohmakat, kuid siiski meeldivat segu!

Esmamekk on raske kehaga ja rüntsakalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... ummm ... kõrbenud rosinad ja kaneelisegune mustjaks tõmbunud koogipuru, mid sa küpsetusplaadilt nokid. Lõppmaitse - kõrbenud ja tuhane, raske ja röstine, hapukas ja mõrkjas, must ja veel mustem. Järelmekk ... hapukas-kõrbenud ... mõrkjas-kõrbenud ... ploomimoosi keedupära mustunud puulusikal, millega sa kaabid tihkelt-nätskelt potipõhjalt, raatsimata sinna tilgakesti jätta.

Raske, isegi väga raske kehaga. Tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga. Magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest liiga kõrbenud, kuid teisalt nii meeldiv, et järgi ei jäta sa teda mingil juhul!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment