Friday, January 12, 2018

Maiden 2016


Maiden 2016 (Siren, UK) pdl 0,375 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "On Wednesday 8th February we held our annual Maiden blending day, where we brought together all of the aged barley wine and fresh beer to create the final beer that will stand before you in bottles this year. We eventually settled on a blend that contains 16.66% fresh Maiden, 8.33% Armagnac, 8.33% Banyuls, 8.33% Heaven Hill, 41.66% Red Wine and 16.66% Rum. Guests on the day included some of the Wild Beer Co and HonestBrew team.
It’s an interesting blend, containing some of the most aged beer in the brewery (barrels include 007, 008, 011 and 016). It’s also using far less fresh Maiden than last year, and a very high percentage that has been drawn from red wine barrels. You’ll find out why when you taste it!"

Matsakas vahakaelaga pudel, efektsel sildil purjelaeva ja naise sümbioos. Kollane siidiselt tihe pöidlapaksune vahukiht on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom. jebenti-jeerum-jestas. Täiuslik, täidlane, vaniljene, kreemikas, konjaki ja rummi delikaatsete nüanssidega, sametine, kuninglik, õilis, luksuslik ... noh seda jodu võiks veel pikalt jätkata. 

Esmamekk. Luksus, puhas luksus. Siidi ja sammeti sees leidub üks kunningmees. Vedel koorepumat.

Keskmaitse. Bailys. Mozarti munad. Koorelikööri täidisega valge mõrušokolaad. Jah, seda pole olemas, mis siis?

Lõppmaitse. Sume, sume, sume. Sume on öö, mida armastan. Fanfaaridest valgub udu. Tänavalaternaist kiirgab sametit. Asfaldimõrast tõuseb õhtu.

Järelmekk. Pehmus. Kõikehõlmav pehmus. Täidlus, vormikus, soojus. Tammehõllandus. Vaadisulandus. Vaimustav.

FENOMENAALNE! Õllekokteil selle sõna keiserlikus mõttes, kuna kokku on segatud eri vaadihoidiseid ning segaja peab olema omamoodi geenius, kes suudab intiuitiivselt tabada sobivusi ja proportsioone. Kui vana Gambrinus kannaks praegu mütsi, siis ta mitte lihtsalt ei võtaks seda kummardades maha, vaid viskaks lakke kinni!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment