Tuesday, September 14, 2021

Abstract #2

Abstract #2 (Hopalaa, Läti) prk 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 4,03 punkti

Tootjainfo: "Mosaic and Sabro hops in abstract combination. Malts - Maris Otter, Wheat, Caramel Hops: Mosaic, Sabro Yeast - Imperial Juice
IBU - 20"

Keskmist kasvu purk, sildil katkendlik värvikaos. Kollakas vaht täidab pool klaasi, kuid pole püsiv. Õlle värvus - mehuselt tuhm kollane. Aroom on magus-mõrkjas, meenutades ehk kõige rohkem apelsinitsukaadi. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt magus-hapukas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, mudrune, mehune, apelsinine ja greibine. Lõppmaitse - mõru-magus, võimsalt mandariinide ja kumkvaatide segune. Järelmekk - mõru, magus ja mõõduka humalahammustusega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mehuse paletiga, magus-hapukas-magus-mõru-hapukas-mõru-magus-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Vaat just selline peab üks NEIPA olema - mahlane, mehune, sume ja mõõduka humalakickiga ... ja ei teki küsimustki, et kuidas õllefaktoriga on? Õlu, õlu, kuradima hea uue laine veiderdus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment