Sunday, September 5, 2021

Külma laine

Külma laine (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol.

Tootjainfo: "Saison
Linnaseda: Simpsons, Finest Maris Otter, Wheat, kaerahelbed. Humalad: Amarillo, Galaxy. Pärm: Belle Saison. Lisaks: ohtralt pärnaõisi
IBU 32"

Väike lihtne pudel, pruulmeistri tunnus-silt seekord suvesinisel taustal. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-mõrkjas, karamelline, veidi fenooline, veidi atsetoonine - selle stiili juurde käiv üsna klassikaline ja meeldiv kombo.

Esmamekk on keskmises õige vähe raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kergelt keeleotsal nihelev. Keskmaitse muutub tublisti elavamaks, vürtsikamaks ja karamelliselt kommisuhkruseks. Lõppmaitse muutub matsakamaks, magusamaks ja üleküpsenud banaanide noote ujub sisse. Järelmekk viskab juurde veidi hapukamaid noote, kuid muutub ka eeterlikumaks ja puidusemaks ... kas see võib olla pärnaõite mõju lõpuks?

Keskmiset raskema kehaga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Üks korralik saison nagu ta olema peab, kuid delikaatsete pärnaõite lisamine üsna intensiivse olekuga õllele ei anna mingit tajutavat lisaväärtust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment