Monday, September 20, 2021

Kwaremont

Kwaremont (Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang 34 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Blonde" ja hinnang 3,49 punkti.

Tootjainfo: "Kwaremont blond is just like the killer climb of the Oude Kwaremont in the Flemish Ardennes: fiery and packed with character.
This full malt beer delivers that jolt of liquid sugar you crave after pedalling your heart out.
What’s in it for you? A distinctive, thirst-quenching finish with a 6.6% ABV to match the steepest of inclines
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil nii vajalik kaldenurk kui ka klompkivid, rääkimaks kõneandvast teetõusust :) Valge vaht tädiab 2/3 klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on magus, kommisuhkrune, tüüpiline belglane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas, koriandrine ja ülekuivatatud virsuku meenutusega. Lõppmaitse - magus, karamelline, suhkrune ja veidi kaneeline. Järelmekk - hapukas, tüübilise belglasliku seguga heledatest kuivatatud puuviljadest ning mõnusalt kergelt õhetavalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Täpselt see, mida ühelt belgia blondilt oodata (suurt ei midagi peale kommisuhkru), ülilihtsalt joodav ... ja õnneks vaba ka mitmetest puudustest, mis tithti odavama otsa belglastel juhtub (atsetoonised noodid jms).
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment