Thursday, September 9, 2021

Platz Lager

Platz Lager (Üdruma, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Euro Pale" ja hinnang 3,6

Tootjainfo: "IBU 20
koostis: vesi, odralinnased, humal Perle, pärm"

Väike lihtne pudel, ülilihtne ja -lakooniline sidlikujundus. Õlle nimega on nüüd keeruline lugu. Sildi peal on suurelt kirjas "Hapsal Dietrich", kuid nii RB kui UT pakuvad selle vasteks "Platz lager" ja see antud koja teadaolevatest õlledest ka ainuke, mis oma kraadi järgi ligilähedaselt klapib. 

Kollane hõre vaht täidab alul kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt kohinal jäljetult - niimoodi üks pilsner ei peaks ennast ilmutama!? Õlle värvus - kirklat kuldne. Aroom on magus ja veidi keemiline, segades linnased ja plastiliini kokku pärmiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse - magus-hapukas, linnaseline ja karamelline. Lõppmaitse ajal tuleb sisse lõhnast tuttav pärmine-plastiliinine kunstlik hapukus. Järelmekk - magus-hapukas ning kuskil kaugel plastiliini vahel on tunda ka veidi vürtsikat õhetust.

Keskmise kehaga, lameda paletiga, magus-hapukas-vürtsika nirupoolne rüübe. Võimalik, et on korgiviga / kaua päikese käes seisnud vms, aga nullkarboniseering ja humala sisuline puudumine maitses ei lase sellele joogile kuidagi positiivset hinnangut anda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment