Tuesday, September 7, 2021

Something's Burning!?

Something's Burning!? (Tallinn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - English" ja hinnang 3,44 punkti

Tootjainfo: "This porter is inspired by old Estonian holiday Jaanipäev (Midsummer Day). Traditionally, it involves drinking alcohol and jumping over the fire. Of course, what can go wrong here?! Embrace the fire and smoke with our new experimental porter. This beer is made with lots of roasted and smoked malt, giving it a fiery kick in taste.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sidlil hüppavad üle lõke veidi tuld võtnud inimesed:) Tumepruun vaht täidab ligi kolmandiku klaasist, kuid see kaob väga kiirelt. Aroom on hapukas ja röstine, veidi kõrbema läinud leivakooriku ja ahjus röstitud linnastamata odra taoline.

Esmamekk on kekmise kehaga ja söestunult mõru ning hapukas. Keskmaitses süveneb tunne, et siin on kasutatud linnastamata odra röstitud versiooni - sellel kraamil on üsna spetsiifiline ja mitte kõige meeldivam maitse, millega tavaliselt üritatakse anda õllele suitsunüanssi. Lõppmaitse annab juurde veeeeidikese magusamaid noote, kuid peamiseks jääb siiski kõrbenud hapu. Järelmekk - hapukas-magus ja tugevalt röstine.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru-hapu buketiga OK taseme rüübe. Tasakaalust väljas, robustsevõitu ja pigem algaja kodupruuli kui ametliku koja vääriline tegu
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment