Monday, September 20, 2021

Trīsvienība

Trīsvienība (Labietis, Läti) pdl 0,375 l. alc 9,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Braggot / Hopped" ja hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "Mead - Braggot" ja hinnang 3,82 punkti

Tootjainfo: "At least three different yeast strains have taken part in the fermentation of this bronze age braggot. For over a year each strain has fermented same braggot in a different vessel, including Tokaji wine barrels. A few months before bottling they have been blended and further aged on oak chips. This type of ageing softens the complex experience of the yeast blend and leaves a pleasant aftertaste of this truly nordic fermented beverage.
IBU 5"

Keskmist kasvu pudel, väsinult ja õilsalt tuhm rohekas-kuldne sildikujundus (ühtlasi ka raskesti loetav).

Uuuupsti, sissekannet tegema hakates selgus, et olen seda poolteist aastat tagasi proovinud. No mis seal ikka, teeme siis võrdleva kande. 

Vahtu on nüüd vähem ja püsib see veelgi vähem. Värvus - sama punakaskuldne. Aroom paneb suisa heldima, juhul kui sulle on mõdude salakeel tuttav, siis oskad seda kuiva ja samas ümarat täidlust hinnata nii, et soni nihkub kuklasse heakskiitvast noogutamisest. 

Maitse ... jaaaaaaaaaaa ... seltsimehed mõdulased, see on see õige ja päris ja ehe värk. Ning mis peamine, nüüd on ka tammelaagerdus muutunud selgemaks, mis eelmine kord veidi küsitavaks jäi.

Seega tuleb kordushinnang: "MEGA" sedasorti kuiv-äädikaseid braggoteid paluks ikka rohkem ja erinevaid!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment