Thursday, September 2, 2021

Sour Park (2021-)

Sour Park (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja hinnang 3,48.

Tootjainfo: "Hallertau Blanc ja Citra humalatega kerge hapu õlu"

Väike purk, pruulikoja tunnus-tilk seekord abstraktsionistlikul taustal. Kollakas sõrmepaksune vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - hämuselt kollakaspruunakas. Aroom on hapukas ja Citra eksimatu tualetise lõhnaga, mida õllerahvas peenelt "funky" nimetab ... aga hapudele õlledele see muuseas täiesti sobib!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja ka hapumaks, meenutades vana, tuimaks ja puitunuks muutunud rabarberit. Lõppmaitsesse ilmub kerge magusakas, küpsete sõstrate ja tikrite taoline leebem noot, mis muudab suutunnetuse kenasti mahlaseks. Lõppmaitse - kuiva- ja karmipoolne, hapu ja mõru.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-mõru buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kui kellelegi on vaja tutvustada haput IPA't kui loodusnähtust, siis see tegelane sobib selleks ülesandeks väga hästi. Mõneti robustne, samas ideaalne janu kustutamiseks, kui enam tööd pole vaja teha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment