Tuesday, September 14, 2021

Captured Sunlight

Captured Sunlight (Pühaste / Ārpus, Eesti / Läti) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja hinnang 3,71 punkti.

Toojainfo: "Imperial Gose with quince. Collaboration with Arpus"

Väike purk, sildil roheline lammas :) Valge vaht täidab poole klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroomis ... oooo ... sooooool! Lõpuks ometi üks piisavalt soolane gose? 

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga ja tugevalt hapu ning mõõdukalt soolakas. Keskmaitse - soolane, magus ja hapu, ebaküdoonia mõrkjas-hapu toon on kuskil tagaplaanil. Lõppmaitse - magus-hapu ja soolane, mahlane ja kuivatav ühekorraga, värske ja karge ja virgutav. Järelmekk - magusakas-hapukas ning mõnusalt soolaselt kosutav.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapu-soolakas-magus-mõrkjas-hapu-soolane-magus-hapukas-soolase buketiga Megatasandi rüübe! Mega on puhtalt selle peale, et lõpuks ometi üks gose, kus pole kokku hoitud soolaga! Samas küdoonia kasutamine on liiiiialt turvaline valik, hapu + hapu ei anna just kuigi palju keelepidet maitsejahtijatele. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment