Monday, September 13, 2021

Näktar

Näktar (O/O, Rootsi) prk 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang on 95 punkti! Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,96 punkti.

Tootjainfo: "DIPA made with orange blossom honey.
IBU 65"

Keskmist kasvu purk, pruulikojale omaselt mittemidagiütlev värvimäng. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmilt kollane. Aroom on magus-mõrkjas ning lilleline, kuid kona pole kunagi olnud õnne nuusutada apelsiniõit, siis ei oska öelda, kas see on justnimelt SEE lõhn :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - hapukas, kreemine, mesine, virsikute ja mango segune, hiiliva humalahammustusega. Lõppmaitse - mõru, mesilasvahane, kuivatatud virsikute ja papaia kokteil, humalakõrvetus tugevneb vürtsikaks õhetuseks. Järelmekk on raske, täidlane soe, päikeseline, tummine, mõruapelsinide ja ananassi ning mango konservi taoline tubli valge pipra annusega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mehuse paletiga, mõru-magusakas-hapukas-mõru-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõru-magusa-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Mee lisamine DIPA'sse on küll omapärane mõte, kuid muudab selle natukese liiga sumedaks ja kleepjaks ... igatahes meeldejäävalt teistmoodi ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment