Friday, September 10, 2021

Dandelion Sun

Dandelion Sun (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Heller Bock / Maibock" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Bock - Hell / Maibock / Lentebock" ja hinnang 3,27 punkti.

Tootjainfo: "Võililleväli kesksuvel! Jah, just selline on Tankeri esimene maibock. Võilille kollase värvusega ja koheva valge vahuga. Aroom kevadiselt värske ja lilleline, kerge humalavürtsise noodiga. Kerge, kuid humalane saksa stiilis laager, mõnusalt linnaselise kehaga, millele võilille mõrkjat särtsu annavad Callista, Simcoe ja Northern Brewer humalad. 5% kangusega maibock on kerge laager, õrnalt võilillemesine, sobib nii janukustutamiskes kui ka igapäevaste toitude kõrvale lauaõlleks.
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, sildil võilillevälu. Kollaka varjundiga vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, peamiselt linnaseline ja selle foonil värskeltkatkutud naatide roheline mõrudus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, marjaseks, kuid tugevnev mõrkjas foon kallutab selle kuhugi murusesse nurka. Lõppmaitse - mõru ja linnaseline, puidune ja teelehe või saialille tinktuuri nootidega. Järelmekk leebub aga ja tuleb tagasi ootuspärasemasse linnaselisse temaatikasse, nüüd juba koos kena vürtsika õhetusega ... kuni lõpuks taas kohatult mõru taju keelepära parkima hakkab.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõru buketiga nii ja naa rüübe. Maibock peaks olema üsna lihtne laager, harilikust helles-õllest vaid veidi kangem ja sama lihtsalt joodav. See siin on aga kohatult mõruks tuunitud. Vaaaata kui Tankeri poistel oleks oidu purgi peale kirjutada "hoppy maibock", oleks ootused õigesse kohta juhitud ning tajuhäire tekkimata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment