Tuesday, September 21, 2021

Petrus Nitro Quad Cherry & Chocolate

Petrus Nitro Quad Cherry & Chocolate (Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang 69 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja hinnang 3,73 punkti.

Tootjainfo: "Petrus Nitro Cherry & Chocolate is a perfect blend of our Quadrupel, using 6 different types of roasted malts and delicious cherries. The nitrogen is of great added value to the quad, giving it more body and creaminess and making it extremely drinkable. Cheers!
IBU 21"

Väike lihtne pudel, sildil mõnusalt lihtne ja vanamoeline kujundus. Ilmselt on joogis tõesti kasutatud nitrot, sellest räägib nii avamisel pudelisuust hoovav valge vine kui ka väga tihe ja kreemine vahupilt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane.

Aroom - mõõõnus šokolaadine vine paitab pehmelt ja juba eemalt. Lähemalt nuuskides avaneb merelahe suurune kirsikompotipurk, just täpselt nii intensiivselt kirsine, et olla veenev, ja niipalju kompotine, et öelda: "ma pole essents, vaid päris mari!"

Esmamekk on keskmisest raskem, magus, siirupine ja kirsikompotine. Keskmaitse meenutab nüüd juba rohkem vanakooli ploomikonserve, eriti veel kui neisse lonks rummi sisse kallata - põsed lööb punaseks ja naerukurrud tekivad silme ümber.

Lõppmaitse - kreegikompott murakalikööriga. Magus, piisavalt täidlane, samas väga hõlpsalt joodav ja kergelt mõrkjas, et tasakaalustada üldist magusust. Järelmekk on hapukam, taaskord kirsine, šokolaadise siidise magusmõrkja taustamuusikaga, kaunikõlaline ja pikka rõõmsat õhtut lubav.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karaboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe. Jah, jonnid ju võib, et kirss on tavapärase quadi päris ära varjanud ... no aga kuulge, see lõpptulemus on ju lihtsalt vääääga maitsev ja ikkagi selgelt belgialik. Vana Gambrinus sätib rahuolevalt vurre ja palub seda kraami omale veel juurde saata!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment