Monday, September 6, 2021

Dark Friday

Dark Friday (Tallinn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - English" ja hinnang 3,43 punkti

Tootjainfo: "Smooth dark ale with malty taste and dark chocolate notes. Hopped with Chinook and Cascade hops, giving hints of pine and spice. A great way to start your Friday night!
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sidlil luua seljas armas nõid. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist aja püsib kaua. Õlle värvus - sünkjas mustjaspunane. Aroom on küll röstine, kuid pigem siiski magusapoolselt piimašokolaadi taoline. 

Esamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning röstine. Keskmaitse muutub veidi vesisemaks, röst kipub (nagu ikka) keha ära sööma, hapukas-mõrkjas. Lõppmaitse muutub magusamaks, rosinate, ehkki kõrbenud rosinate taoliseks. Järelmeki ajal tuleb esile see hapukas, isegi happeline noot, mida briti porteritelt oodata ongi. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Briti stiilis portereid on meie turul vähe ning see stiil on nüüd ka päris kenasti tabatud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment