Sunday, September 19, 2021

Oh My African Queen!

Oh My African Queen! (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England" ja hinnang 3,4 punkti.

Tootjainfo: "Triple-dryhopped IPA
IBU 58"

Keskmist kasvu purk, sildil humalaparodeering kuulsast maalist. Valge vaht täidab pool klaasist, polles küll kuigi püsiv, kuid haakub mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on leebelt magusakas ja linnaseline ... ja miskipärast ka kurgirohtu meenutav. 

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja üsna tugevalt mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks ja ürdilikumaks, meenutades nüüd kummeli ja nõgese leotist. Lõppmaitse viskab keelele hapukat, kibuvitsalikku leebet mõrkjasmagusat. Järelmekk on ürdine, raudrohu ja kummeli segune ning umbes 10 sekundit peale viimase tilga allalibisemist tuleb esile mõõdukas vürtsikas soojus. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Et see on siiski kolmekordselt kuivhumaldatud IPA??? Sel juhul on see humal IPA'de tegemiseks täiesti sobimatu. Samas joogina üldiselt pole tulemus halb ... aga IPA'na väga nõrk sooritus
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment