Friday, September 10, 2021

Konsen Imperial Stout

Konsen Imperial Stout (Konsen, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,3 %vol

Tootjainfo: "Imperial stout, mis on kääritatud viskis leotatud tammelaastude, rosinate ja vanillikaunadega. Pruulimisel kasutatud Simpsins humalaid ja Northern Brewer humalaid
IBU 80"

Väike lihtne pudel, raskeltloetav tumepunane silt ja vahakael. Muuseas, seda rabedat vahasegu ei soovita mitte kellelgi kasutada, kuna avamine on mitte ainult tüütu ja aeganõudev, vaid võib vabalt viia tükikeste sattumiseni õllesse.

Vahtu tekib avamisel veidi liiga palju, kuid see võib olla tingitud ka avamise / vahakatkumise käigus sooritatud raputustest. Õlle värvus - must. Aroom on üsna lämmatavalt magus, nagu oleks nina torganud rosinakotti.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas ning keeleotsa torkiv. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, alkoholine ja viskine. Lõppmaitse - alkoholine, hapukas-magusakas ja nelgi ning vürtspipra segune. Järelmekk - eelkõige alkohol, selle taga röst ja kõrbenud rosinad.

Toores. See kraam on toores. Räägime umbes aasta pärast uuesti, eksole? Potentsiaal tundub hea olevat, kuid praegu varjab alkoholi teravus praktiliselt kõik muu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment