Friday, December 23, 2022

Bracia BBA

Bracia (Thornbridge, UK). pdl 0,375 l. alc 12,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale - Other" ja hinnang 96 punkti!! Untappd ütleb: "Dark Ale" ja hinnang 4,08 punkti

Tootjainfo: "BBA BRACIA takes our iconic honey infused dark ale and adds a layer of complexity from the barrel ageing. Tobacco and dried fruit aplenty are noticeable in the boozy aroma whilst the oak complements the honey on the palate"

Huvi pärast lisan siia juurde ka viite algsele Braciale (millega mulle tundub et enamik RB ja UT hindajaid seda jooki ühte patta panevad).

Keskmist kasvu pudel, elegantne-soliidne-purpurne sildikujundus. Võluvalt mitmekihiline ja erikiiruseline tumepruun vaht täidab 2/3 klaasistja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - nokoheüleüldsemitteläbipaistevmust.

Aroom on aeglane, õilis, vaoshoitud, puidune, õõõõrnalt röstine, kuumutatud piibukaba välispind ja antiikmööbel ühekorraga

Esmamekk on raske, magus, täidlane, kuivatatud viigimarjade ning datlikestade segune. Veidi alkoholisoe, pisut puidune ja mesilasvahane

Keskmaitse - oooo see on intrigeeriv! Puidust tubakatoos, milles pole enam mitu põlvkonda hoitud muud kui kuivatatud kirsse!

Lõppmaitse. Suir ja šerris leotatud kadakamarjad. Nelk, kardemon ja parikoosiseemned pähkli-tubakanastoikas.

Järelmekk - õõõõrnalt suitsu näinud pihlakmarjad, kuivatatud vaarikad mõrušokolaadis, tubakapudis vedelenud kuivatatud maasikad.

Süngelt erinäoline! Megalahedalt raskepärane. Algversiooniga seob seda jooki täiesti äratuntaval moel õilis muinsuse paatina, kuid lisaks on sellele juurde kruvitud väärikuse vasktahvel. Parim asja juures on see, et seesinane kraam ei üritagi sobituda ühegi tuntud õllestiiliga, vaid ongi "vana ja teistsugune kange eil"!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment