Sunday, December 11, 2022

Pööris

Pööris (Pöide, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Märzen / Oktoberfest Bier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Märzen" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Pöide Pööris tõmbab Sind sündmuste pöörisesse, kus Sul on täita kandev roll. Ole siis selles pöörises sama väärikas, kui Pöide kirik läbi sajandite Saare moodi pruulitud õlu, mille suuna andis kätte Märzen"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt viltune silt seekord pööriseline :) Tuhmkollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tume kuldpunane. Aroom - roostes nael märjas puidus, naela otsas külkumas vettinud pappsilt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - röstitud ja siis vettinud papp, millele on roostevildikaga midagi kirjutatud. Lõppmaitse - magus-kirbe, veidi suitsune, vettinud vineerkarbitäis kuivatatud maasikaid. Järelmekk - magus, mõru, lääge ja veidi vürtsikas.

Keskmisest tsipa raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkja-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Märzeni kohta liiga magus, suisa läägusesse langev
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment