Sunday, December 11, 2022

Kuchlbauer Helles Bier

Kuchlbauer Helles Bier (Kuchlbauer, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang 27 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Helles" ja 3,43 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Hallertauer Quell: fine, full-bodied and spicy Light full-bodied beer from the hop country of Hallertau. Brewed according to the Bavarian Purity Law."

Keskmist kasvu pudel, kollasel foonil historitistlik õllesilt, mängides gootipärase kirjapildiga. Erkvalge vaht täidab pool klaasist, kuid kaob üsna peatselt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magus ja veidi vürtsikas, päikesetõususe viljapõllu taoline.

Esmamekk on keskmisest trips kergema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kliidega ohtralt tembitud digestiivküpsiste taoliseks. Lõppmaitse - magus-mõru, õrnalt vürtsikas ja üllatavalt intensiivse nisuse peenleiva maitsega. Järelmekk - magus-hapukas, omamoodi karge ja aegamisi võimenduva vürtsikusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-mõru-magus-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Oi see on nüüd üks paremaid nö universaal-õllesid, mida sobib pakkuda nii söögilauas kui saunas, pidumeeleolus kui aiapeol - ja paradoksaalsel moel nii lihtne, et ajab haigutama. "Hästi tehtud taburet", kui ise ennast tsiteerida
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment